Rekisteriseloste

Äänestyksen säännöt

järjestäjä
Televisioakatemia ry
c/o APFI ry
Kaikukatu 4B, 00530 Helsinki

Äänestääkseen kilpailussa osallistujan tulee ilmoittaa nimensä ja sähköpostiosoitteensa. Yhtä sähköpostiosoitetta kohden voi äänestää vain kerran.

Äänestykseen voi osallistua myös postikortilla:
Televisioakatemia
c/o APFI ry
Kaikukatu 4B
00530 Helsinki

Mainitse kortissa oma nimesi, osoitteesi ja puhelinnumerosi sekä valintasi vuoden TV-ohjelmaksi ja esiintyjäksi. Postikortin tulee olla perillä 17.1.2023 mennessä.

Äänestyksen voittaja
Äänestyksen voittaa eniten ääniä saanut ehdokas kummassakin kategoriassa.

 

Rekisteriseloste

Henkilötietolaki 1050/2018

Tämä on henkilötietolain 1050/2018 ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Laadittu 18.12.2020. Televisioakatemia on sitoutunut noudattamaan EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (General Data Protection Regulation, GDPR), jota sovelletaan 25.5.2018 alkaen kaikissa EU:n jäsenmaissa.

1. Rekisterinpitäjä  
Televisioakatemia ry
Kaikukatu 4B, 00530 Helsinki
Muut yhteystiedot:
info@televisioakatemia.fi

2. Rekisteristä vastaava yhteyshenkilö
Olli Nurminen, Projektipäällikkö,  Audiovisual Producers Finland – APFI ry, olli.nurminen(at)apfi.fi, Puh. 09-440 471.

3. Rekisterin nimi
Kultainen Venla 2022 yleisöäänestys.

4. Oikeusperuste ja henkilötietojen käsittelyn tarkoitus
EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen oikeusperuste henkilötietojen käsittelylle: 
Henkilöt ovat osallistuneet Kultainen Venla -yleisöäänestykseen. Henkilötietoja käsitellään äänten oikeellisuuden toteamiseksi ja äänestyspalkintojen arpomiseksi arvontaan osallistuneiden henkilöiden kesken.

5. Rekisterin tietosisältö
Rekisteriin tallennettavia tietoja ovat: henkilön nimi, sähköpostiosoite, osoite (postikortilla osallistuessa), puhelinnumero sekä äänestysvalinta: ketä tai mitä ehdokasta hän on äänestänyt. Yleisöäänestyksen päätyttyä 17.1. vastaukset anonymisoidaan ja äänestykseen osallistujien yhteystiedot poistetaan viimeistään 31.1.2023. Postikortit hävitetään silppuamalla.

6. Säännönmukaiset tietolähteet
Henkilöt antavat itse tietonsa osallistuessaan äänestykseen.

7. Tietojen säännönmukaiset luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle
Tietoja ei luovuteta ulkopuolisille tai käytetä markkinointiin. Tietoja ei siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

8. Rekisterin suojauksen periaatteet
Rekisterin käsittelyssä noudatetaan huolellisuutta ja tietojärjestelmien avulla käsiteltävät tiedot suojataan asianmukaisesti. Kun rekisteritietoja säilytetään Internet-palvelimilla, niiden laitteiston fyysisestä ja digitaalisesta tietoturvasta huolehditaan asiaankuuluvasti. Rekisterinpitäjä huolehtii siitä, että tallennettuja tietoja sekä palvelimien käyttöoikeuksia ja muita henkilötietojen turvallisuuden kannalta kriittisiä tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja vain niiden työntekijöiden toimesta, joiden työnkuvaan se kuuluu. Postikortteja säilytetään lukitussa kaapissa palkinnon arvontaan saakka, jonka jälkeen kortit hävitetään.

9. Tarkastusoikeus ja oikeus vaatia tiedon korjaamista
Jokaisella rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus tarkistaa rekisteriin tallennetut tietonsa ja vaatia mahdollisen virheellisen tiedon korjaamista tai puutteellisen tiedon täydentämistä. Mikäli henkilö haluaa tarkistaa hänestä tallennetut tiedot tai vaatia niihin oikaisua, pyyntö tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).

10. Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet
Rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus pyytää häntä koskevien henkilötietojen poistamiseen rekisteristä (”oikeus tulla unohdetuksi”). Niin ikään rekisteröidyillä on muut EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeudet kuten henkilötietojen käsittelyn rajoittaminen tietyissä tilanteissa. Pyynnöt tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).

Ajankohtaista

Kultainen Venla 2022 -palkinnot on jaettu

 

Vuoden 2022 parhaat tv-ohjelmat ja niiden tekijät on palkittu Kultainen Venla -gaalassa 20.1.2023. Eniten palkintoja sai draamasarja Munkkivuori. Suomen Kansallisoopperalla järjestetyn gaalan juonsivat Vappu Pimiä, Ernest Lawson ja Joonas Nordman. Suoran lähetyksen televisioinnista vastasi MTV3.

Lue lisää…

Yleisöäänestyksen finalistit julkistettu

 

Kultainen Venla -yleisöäänestyksessä ääniä annettiin jälleen valtava määrä, yli 112 000. Lämmin kiitos kaikille äänestäjille. Katso finalistit täältä. Voittajat selviävät 20.1. suorassa lähetyksessä MTV3-kanavalla.

Kultainen Venla 2022 -finalistit julkistettu

 

Televisioakatemian jäsenet ovat äänestäneet vuoden 2022 parhaita televisio-ohjelmia ja tekijöitä esituomariston valitsemien shortlistojen pohjalta. Televisioakatemian jäsenenä on lähes 600 televisioalan ammattilaista. Kultainen Venla -gaala järjestetään 20.1.2023, ja se televisioidaan suorana lähetyksenä MTV3-kanavalla.

Katso finalistit!